Donnerstag, 26. April 2018

Prohlášení Odborového sdružení Čech, Moravy, Slezska k útoku na Syrskou arabskou republiku


utok_syrie
Syrský lid, světová veřejnost byli v uplynulých hodinách svědky bezprecedentního brutálního vojenského útoku Spojených států amerických se svými věrnými lokaji Velkou Británií a Francií.
Odborové sdružení Čech, Moravy, Slezska jednoznačně nekompromisně odsuzuje toto hrubé porušení mezinárodního práva, stability a míru ve Světě, regionu Blízkého východu a Sýrii, kterého se dopustili prezidenti D. Trump, E. Macron a premiérka T. Mayová.

Není možné uplatňovat v mezinárodním právu politiku nadřazenosti, neokolonialismu, vlastních mocenských zájmů zahraničních kapitálových uskupení, politiku cukru a biče pod heslem rozděl a panuj.
Agresí USA, Velké Británie a Francie trpí obyčejní lidé, ale je pošlapána i legitimita vlády Syrské arabské republiky a suverenita tohoto státu. Odborové sdružení Čech, Moravy, Slezska má velice dobře v paměti obdobný agresivní útok USA a NATO vůči bývalé Jugoslávii a srbskému lidu. Tyto scénáře a tato bolest, jíž trpí v zájmu mocných elit nevinní, se nesmí nikdy opakovat.
S hlubokou úctou stojíme na straně syrského lidu, bratři, pravda je na vaší straně a mír zvítězí.
Stanislav Grospič
předseda Odborového sdružení Čech, Moravy, Slezska
předseda parlamentní skupiny přátel Sýrie
V Praze 14. dubna 2018

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen