Samstag, 28. Oktober 2017

Prezident Zeman jako terorista


prezident-milos-zeman
Ve výkonu funkce prezidenta republiky byla s osobou ing. Miloše Zemana spojena řada pochybných výroků, které byly medializovány a skandalizovány. Část občanů řadící se subjektivně „na levici“ má tendenci jakkoli nehorázné výroky a jednání prezidenta republiky omlouvat či přehlížet z toho důvodu, že jsou kritizovány pravičáky a „s nimi přece nemůžeme být na jedné lodi“.

Při první přímé volbě prezidenta republiky, která sama o sobě je odporným a předraženým panoptikem formálního demokratismu, vkládali mnozí do osoby ing. Zemana velké naděje. Leckdo má o něm iluze dodnes.
I občané, kteří se o politiku příliš nezajímají, jistě zaznamenali Zemanovy vulgarismy, nehodné politického činitele, natož dokonce hlavy státu, povšimli si pochybných vtipů o likvidaci novinářů nebo zabití kameramana. Ovšem vrcholným důkazem o jeho nezpůsobilosti k výkonu nejvyšší státní funkce se stal výrok v pořadu televizní stanice TV Barrandov ze dne 12. října 2017, kde Zeman navázal na své dřívější urážky Korejské lidově demokratické republiky a uvedl, že trvá na tom, že „řešením její situace“ by mohlo být „komando, které by zabilo Kim Čong-una“.
Výzva hlavy státu k likvidaci nejvyššího státního představitele země, která je členským státem OSN a ČR s ní udržuje diplomatické vztahy, odporuje všem pravidlům mezinárodní politiky a je neomluvitelnou urážkou nejen KLDR, ale i České republiky, ukazující celému světu, že její hlavou je neomluvitelný hulvát, podporující terorismus. Zemanův přístup svědčí o tom, že „svoboda a demokracie“ v rukou buržoazních politiků je pouhým fíkovým listem, zatímco v praxi jim nejsou cizí k potlačení revolučního hnutí žádné nelegitimní prostředky včetně spiknutí a vražd, odporující dokonce jejich vlastnímu právnímu řádu.
Miloš Zeman má (na rozdíl od Kim Čong-una) zásadní podíl na rozkradení národního majetku, provedení hluboké sociální a morální devastace českých zemí a jejich zavlečení do chomoutu imperialismu USA a Evropské unie. Opakovaně podporuje nespravedlivé, dobyvačné války. Je nabíledni, že jeho politika slouží zájmům oligarchů.
Je smutné, že i část zastánců socialismu si dělá o Miloši Zemanovi iluze jako o „lidovém“ či „levicovém“ politikovi a domnívá se, že představuje alternativu k prozápadní, proamerické vazalské politice ČR. Ve skutečnosti je jeho výkon funkce prezidenta republiky takovou sérií ostudných skandálů, že pokrokové hnutí by bezpochyby nemělo podporovat jeho opětovnou volbu do prezidentské funkce a rozhodně by mělo usilovat o kandidaturu opravdu pokrokového kandidáta. Především s ohledem na oportunismus KSČM se toho však zřejmě nedočkáme.
Mimochodem, poslanec této strany a „stínový ministr obrany“ Alexandr Černý, o kterém se široce ví, že je jedna ruka s mafiánskou agenturou lobbistky Jany Mrencové, uvedl v České televizi 24. září, že Kim Čong-un je „podivín, kterého by bylo dobré nahradit“. Chce Alexandr Černý navádět Korejskou stranu práce, aby se inspirovala „skvělými úspěchy“ KSČ(M), která kdysi přivedla pracující lid této země k vítězství, aby dnes posluhovala jeho nepřátelům…?
Prokop Haken
převzato z Levé perspektivy

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen